Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Als ik in paniek raak komt het zeker niet goed”

“Als ik in paniek raak komt het zeker niet goed”

Photographer:Fotograaf:

Archief Tineke de Beaumont

UM-beheerder digitale toetsing Tineke de Beaumont wint medewerkersprijs 2020

​MAASTRICHT. Toen halverwege maart 2020 de lockdown werd afgekondigd vanwege corona ging niet alleen het onderwijs van de ene op de andere dag online, maar ook de toetsen. Tineke de Beaumont, functioneel beheerder digitale toetsing van de Universiteit Maastricht, moest flink aan de bak. En dat deed ze zo goed dat zij een van de twee medewerkersprijzen 2020 in ontvangst mag nemen.

Dat De Beaumont deze onderscheiding krijgt, geeft aan wat voor gek jaar het is geweest, zegt ze. “Want eigenlijk krijg ik die prijs omdat ik mijn werk doe.” Hoewel ze het een beetje ongemakkelijk vindt om zo in de spotlights te staan – ook over dit interview twijfelde ze – is ze blij met de prijs. “Het is erkenning voor het werk dat er in toetscoördinatie zit.”

Proctoring
Als functioneel beheerder digitale toetsing bij de universiteitsbibliotheek zorgt De Beaumont ervoor dat de digitale toetsomgeving – bij de UM is dit Test Vision – goed loopt. Daarnaast is ze het eerste aanspreekpunt en adviseur van de toetscoördinatoren van de faculteiten. Aan dat takenpakket werd online proctoring (digitaal tentamineren onder toezicht) het afgelopen jaar toegevoegd. Eerst werd dit door de UM zelf gedaan en vanaf september door het Amerikaanse softwarebedrijf Proctorio. In oktober ging het goed mis: verschillende studenten werden door Proctorio uit hun examen gegooid en konden hun tentamen daarom niet of alleen in grote haast afronden. Het juryrapport zegt daarover: “Ook toen het even minder goed ging met de externe provider heeft zij gezocht naar oplossingen om de studenten zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden.” Verder wordt De Beaumont, net als haar collega Anja Ronken, onder meer geroemd om haar besluitvaardigheid en flexibiliteit in stressvolle situaties.

Rust
Het is een klus die ze niet zeker alleen vervulde, benadrukt ze meerdere malen. “Ik werk nauw samen met de toetscoördinatoren van de faculteiten. Samen hebben we dit jaar de schouders eronder gezet.” Wat misschien onderbelicht is in het juryrapport is De Beaumonts vermogen om het hoofd koel te houden. Ze straalt rust uit, ook tijdens het Zoom-interview met Observant. “Als er iets misgaat, is het mijn taak om zo snel mogelijk met een duidelijk verhaal te komen. Over het probleem, maar ook over mogelijke oplossingen.” Afgelopen oktober betekende dat veel bellen. Met studenten: “Wat is er gebeurd? Welke foutmelding heb je,  zie je? Zo kreeg ik een beeld van het probleem en de omvang.” En met met Proctorio en Test Vision voor oplossingen. “Dat zijn stressvolle momenten, maar als ik in paniek raak komt het zeker niet goed.” 

UM-medewerkersprijs

De UM-medewerkersprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan twee mensen die door hun collega’s zijn voorgedragen. De prijs bestaat naast de eer, uit een oorkonde, bloemen en een diner-bon van 500 euro. De uitreiking vond dit jaar niet zoals normaal tijdens de Nieuwsjaarsborrel plaats - die kwam vanwege corona te vervallen - maar zal op een later, nog te bepalen, moment gebeuren.

Lees hier het interview met de tweede prijswinnaar Anja Ronken

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2021-01-07: Jean Beiten
Van harte proficiat met deze onderscheiding! Uitstekend gedaan.
2021-01-11: Bo Nuis
Leuk interview en gefeliciteerd met de medewerkers prijs Tineke!

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)