Protest tegen proefdieren tijdens dies

14-01-2013

MAASTRICHT. “Wat willen wij. Alle honden vrij.” Ruim vijftig actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie protesteerden vanmiddag tegenover de ingang van het Theater aan het Vrijthof. De cortège van hoogleraren – in hun midden de vijf kandidaten die vanmiddag een eredoctoraat ontvangen - liep even voor drie uur rustig langs de actievoerders, zich opmakend voor de viering van de 37ste verjaardag van de Universiteit Maastricht. “Laat de volgende verjaardag een echt feest zijn, zonder dierenleed”, riepen de demonstranten - een aantal gehuld in hondenpakken -hen toe.

De ADC, die zich als een advocaat voor proefdieren beschouwt, betoogt dat er jaarlijks tussen de 15 en 20 duizend proefdieren aan de UM worden gebruikt. Het zou gaan om “tientallen honden, bijna tweehonderd konijnen, varkens, geiten, ratten en muizen”. Met name het gebruik van honden was reden om de kou te trotseren.

Protest tegen proefdieren tijdens dies
IMG-20130114-WA0000
IMG-20130114-WA0002
IMAG1307
Auteur: Riki Janssen

Loraine Bodewes, Observant

Categoriëen: Nieuws
Tags: dierproeven,proefdieren

Reacties

Joop Praster

Laat ze ook het zelfde behandelen als wij,inhebben het zelde recht op leven als wij,Dus geen dierproeven.

stop hier mij

Tressa Marie

Stop aub testen op onschuldige dieren. Niet alleen is het ethisch en moreel verkeerd .... het is wetenschappelijk bewezen dat het 98% niet effectief bij het bepalen van de resultaten met mensen. Door te blijven dierproeven uit te voeren die u onderwerpen onschuldige leven van foltering, mishandeling en uiteindelijk de dood. Gelieve te tonen wat medeleven voor alle vormen van het leven!

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.