Actie tegen dierproeven UM

20-01-2011

Vandaag, op de dies natalis, demonstreren de actiegroepen Anti Dierproeven Coalitie (ADC) en Dierenbelang tegen proeven met honden aan de Universiteit Maastricht. Dat gebeurt vanaf twaalf uur op de Minderbroedersberg, daarna voor het Theater aan het Vrijthof en aan het eind van de middag bij de Centrale Proefdier Voorziening in Randwijck.

“We zijn blij dat de UM steeds minder honden gebruikt, zoals dat blijkt uit rapporten van de Voedsel en Waren Autoriteit”, zegt ADC-voorman Robert Molenaar, “maar we willen vooral weten wanneer de universiteit helemaal stopt met deze experimenten. We zullen een brief sturen waarin we vragen om een gesprek met wetenschappers en met het bestuur. We zijn geïnteresseerd in de vraag waarom de UM minder gebruik maakt van honden. Komt dat door nieuwe dierproefvrije onderzoeksmethoden? Ik denk dat wij daar ook een rol in spelen.”

Het is niet voor het eerst dat de Anti Dierproeven Coalitie het gemunt heeft op de UM. Tijdens de vorige dies stonden ze met spandoeken voor de St. Janskerk, waar de viering toen plaatsvond. Een paar maanden daarvoor deden ze hetzelfde voor het Bonnefantenklooster, waar een congres van cardiologen – de boosdoeners volgens de activisten - plaatsvond. Het middagprogramma was daarom verplaatst naar Randwijck. 

 

Actie tegen dierproeven UM
669.jpg

Archief Observant

Tags: proefdieren,dierproeven

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.