Tussenstand opkomst medewerkers belevingsonderzoek: 43 %

02-10-2018

MAASTRICHT. Op maandag 24 september ging het UM-medewerkersbelevingsonderzoek online. Nu, na anderhalve week, heeft 43 procent van de medewerkers de enquête ingevuld. De organisatoren hoopten vooraf op een respons van 60 procent. Die lijkt zeker niet onmogelijk met nog tot 5 oktober te gaan.

Persoonlijk mails van de rector, posters door de hele universiteit, en een wekelijkse update van het aantal deelnemers op intranet: daar wordt eenieder nogmaals aangespoord om het onderzoek toch vooral in te vullen. Zo zegt HR-directeur Antoon Vugts “We hebben jouw eerlijke mening nodig en beloven dat we actief met de resultaten aan de slag gaan.” Bij de laatste enquête lag de respons rond de 40 procent. Die stamt uit 2015 en was niet, zoals nu, gemaakt door experts die de UM in huis heeft.

De vragen gaan over werkdruk, erbij horen (inclusiviteit), mobiliteit, leiderschap, je veilig voelen, kunnen leren, loopbaanplanning, vitaliteit, hoe ‘gezinsvriendelijk is de UM’, enzovoort.

Er zijn duidelijke verschillen in opkomst tussen de diverse onderdelen van de UM. De staf van de universiteitsbibliotheek (68 procent) gaat samen met die van de faculteit Arts and Social Sciences (67 procent) en ICTS (64) op kop. De medewerkers van de Randwijck-faculteiten moeten nog een tandje bijzetten, willen ze die percentages halen. Psychologie en neuro-wetenschappen komt op dit moment niet verder dan 32 procent, en Health Medicine and Life sciences zit op 37 procent.

Het UM-medewerkersbelevingsonderzoek is nog tot en met vrijdag 5 oktober online.

Tussenstand opkomst medewerkers belevingsonderzoek: 43 %
Barometer medewerkersbelevingsonderzoek