Hoge opkomst medewerkers belevingsonderzoek

24-10-2018

MAASTRICHT. Zo’n 63 procent van het personeel vulde de afgelopen weken het UM-medewerkersbelevingsonderzoek in. De organisatoren hoopten vooraf op een respons van 60 procent. 

De verschillen in opkomst zijn groot. De faculteit Arts and Social Sciences (95 procent) en ICTS (90) gaan op kop, gevolgd door de psychologen en neurowetenschappers (86 procent). Dat laatste is opvallend, want halverwege de enquête bungelde de FPN nog onderaan. Hekkensluiters zijn de faculteit Health Medicine and Life sciences (52 procent) en Facility Services (54 procent).

De vragen gingen over werkdruk, erbij horen (inclusiviteit), mobiliteit, leiderschap, je veilig voelen, kunnen leren, loopbaanplanning, vitaliteit, hoe ‘gezinsvriendelijk is de UM’, enzovoort. De uitkomsten zullen de basis vormen voor aanscherping of vernieuwing van het bestaande personeelsbeleid.

Het merendeel van de medewerkers heeft ook het tweede, meer persoonlijke deel van de vragenlijst ingevuld met onder andere vragen over religie en seksuele geaardheid. “Wij willen namelijk graag weten of er een verband is tussen de antwoorden en het behoren tot een bepaalde minderheidsgroep. Maakt het uit of je moslim bent, homo, een kleur hebt of alleenstaande ouder? Misschien voelt een bepaalde groep zich onveiliger of minder geaccepteerd, dan kunnen we daar beleid op maken”, legde prof. Fred Zijlstra, een van de leden van de projectgroep, eerder aan Observant uit.

De uitslag wordt in de loop van december verwacht, laat HR-directeur Antoon Vugts weten.

 

Hoge opkomst medewerkers belevingsonderzoek
eindresultaat