Joggingbroek en fietspakje

20-06-2019

In welk kledingstuk wil je nog niet dood gevonden worden? Gaat thuis het kekke werkpakje uit en de joggingbroek aan? Welk kledingstuk zou je vriend(in) het liefste verbranden? Deze week kreeg ik een lange lijst met vragen toegestuurd van mijn collega CF. Dit alles ter voorbereiding op een nieuwe serie over de kledingstijl van de Maastrichtse student. Na de zomer wekelijks op de achterpagina van Observant.

Tegelijkertijd vielen de eerste twee afleveringen binnen over de oud-studenten die terugkijken op hun studententoekomstdromen: de cultuurwetenschapper die vroedvrouw werd en de rechtenstudent die na vier jaar feesten koos voor een hbo-studie. Puur genieten.   

Ik lees ze terwijl de deadline voor dit laatste nummer van het academisch jaar begint te drukken. Nummer 36 stemt altijd weemoedig, alweer een jaar omgevlogen, alweer een hoop artikelen geschreven, complimenten gekregen, een enkel boos telefoontje aangenomen, de studenten van premium om een onderzoek gevraagd en gekregen (belangrijkste boodschap: Observant, je moet zichtbaarder worden, promoot jezelf beter en doe meer voor de internationale student), een hoop lol gehad op de redactie en samen mooie en moeilijke momenten beleefd.

Het stemt ook weemoedig omdat we na zeventien jaar afscheid nemen van Hans Philipsen (zie afscheidsartikel op observantonline.nl) en na drie jaar van studentcolumnist Cato Boeschoten. Een goeie columnist met een oorspronkelijke geest. Ze gaat voor een master naar Leiden, ik zal de collega’s van zusterblad Mare tippen. Zo’n talent kun je niet laten lopen.

Een laatste nummer zorgt ook voor een zekere mate van opluchting. Eindelijk even verlost van die eeuwige deadline, al vraag ik me af of wij een werkend bestaan zonder deadlines nog zouden kunnen appreciëren.  We zijn er zo aan gewend dat het leven saai is zonder die tikkende klok die aangeeft dat het bijna woensdagmiddag twaalf uur is.  

Als antwoord op twee van de vragen hierboven: ja, de joggingbroek gaat aan en het is diezelfde joggingbroek die de partner het liefst zou verbranden. Mijn kledingstijl voor deze zomer: fietspakje plus helm.

Ik wens u een mooie vakantie. Tot in augustus.

Joggingbroek en fietspakje
Redactioneel