UM komt met FAQ en ‘hulplijnen’ voor studenten en medewerkers

UPDATE zondagmiddag 16.30 uur

28-12-2019

MAASTRICHT. De gebouwen van de Universiteit Maastricht gaan op donderdag 2 januari sowieso open, dus ook als de gevolgen van de cyberaanval nog niet zijn opgelost. De UM roept studenten en staf op om de systemen met rust te laten, dit om het onderzoek en herstelwerk niet te verstoren.

 

Er komen er op heel korte termijn ‘hulplijnen’ (op facultair, centraal en servicecentra niveau) waar studenten (die voor hen gaat morgen, maandag 30 december open) en medewerkers met hun vragen terecht kunnen. Die kunnen gaan over onder andere onderwijsroosters (“we kunnen nergens bij, dus ook niet bij de roosters”, aldus woordvoerder Fons Elbersen), tentamens, scripties, papers, aanmeldingen of subsidieaanvragen. “Het gaat om alle dringende onderwerpen waarmee studenten en medewerkers nu in hun maag zitten”, verduidelijkt Elbersen. “We willen de gevolgen van de cyberaanval voor de staf en studenten zoveel mogelijk beperken. We gaan proberen maatwerk te leveren, maar ik weet niet of we op alle vragen meteen een antwoord zullen hebben.”

Veel hangt af van de ongeveer 25 IT-experts - UM-staf en specialisten van cybersecuritybedrijf FOX-IT - die zeven dagen per week aan het werk zijn om alles te repareren. De UM vraagt studenten en medewerkers om de IT-systemen van de UM met rust te laten. Dit om het onderzoek en herstelwerk niet te verstoren. 

?Ook komt er zo spoedig mogelijk een FAQ (Frequently Asked Questions) op de website. 

De informatievoorziening vanuit de UM is, met zowel (eer-)gisteren als vandaag een bericht op de homepage van de website, op gang gekomen, maar veel vragen blijven nog altijd onbeantwoord. 

 

E-mailadres voor vragen: [email protected]

Telefoonnummer hulplijn studenten, maandag 30 december open van 9.30-17.00 uur: 043-3858101 ?

 

 

 

UM komt met FAQ en ‘hulplijnen’ voor studenten en medewerkers
cybera