“Ook de vraag over het losgeld wordt dan beantwoord”

UM geeft op 5 februari openheid van zaken rondom hack

09-01-2020

MAASTRICHT. Op 5 februari (en niet 6 februari zoals in eerste instantie was gemeld door het college van bestuur) zal de Universiteit Maastricht “openheid van zaken” geven over de cyberaanval. Tijdens een openbare bijeenkomst wil de UM de bevindingen uit het nog lopende onderzoek naar de hack presenteren, en geeft ze antwoord op (bijna) alle vragen. In ieder geval ook op de vraag of, en zo ja hoeveel losgeld er is betaald. Dat laat interim woordvoerder Fons Elbersen vanmorgen weten.

De vorm waarin de bijeenkomst wordt gegoten, is op dit moment nog niet duidelijk. Wat wel al helder is: ook mensen van buiten voor wie de bevindingen van belang zijn, zijn welkom, net als de pers.
Wat houdt ‘openheid van zaken’ precies in? Elbersen: “Wij streven naar maximale transparantie, we willen onze ervaringen met anderen delen zodat we hieruit allemaal lessen kunnen leren. Maar we gaan geen bedrijfsgevoelige informatie naar buiten brengen die nieuwe hackers in de kaart kan spelen of anderszins de belangen van onze studenten en medewerkers kan schaden.”

“Ook de vraag over het losgeld wordt dan beantwoord”
cyber