Nieuwe website: Samen weten we meer dan alleen

18-05-2021

Een nieuwsbericht dat na een paar uur al van de homepage afdondert? Een mooi interview dat snel onvindbaar is? De ergernissen over onze website groeiden binnen de redactie naarmate de eerste lockdown vorderde. Opeens - de papieren krant was verdwenen, Observant ging volledig online – bleek onze site toch niet zo helder als we zouden willen.

Het moest strakker en vooral overzichtelijker, mopperden we tegen elkaar. De bezoeker moet in een oogopslag zien wat het belangrijkste nieuws is, welk wetenschappelijk onderzoek extra aandacht krijgt en wie van de studenten en medewerkers uitgebreid is geïnterviewd.

We gingen op onderzoek uit, bekeken tal van journalistieke sites, pikten eruit wat we mooi vonden en gingen na de nodige discussies met onze wensen naar onze websitebouwer.

Dat was afgelopen september. Er kwamen eerste schetsen en tussenversies, maar nu staat onze nieuwe website online. We zijn er blij mee, maar hij is nog niet af. De komende tijd gebruiken we om te schaven en bij te sturen. Onder het motto: al doende leert men. Wij roepen daarbij de hulp van onze trouwe lezers in: ziet u iets raars of onlogisch op onze site, aarzel niet en stuur een mailtje naar mijn collega cleo.freriks@maastrichtuniversity.nl Samen weten we immers meer dan alleen.

Op de dag dat de Inkom 2021 start, maandag 16 augustus, moeten alle kinderziektes verdwenen zijn en gaat www.observantonline.nl officieel de lucht in. En met een beetje geluk verschijnt twee weken later de eerste papieren Observant sinds maart 2020. En met nog meer geluk schrijven we vanaf half augustus artikelen over het leven op en rond de campus. En kunnen we op een mondkapje na, en misschien nog met anderhalve meter afstand, min of meer terug naar normaal.