Een miljoen voor gouden tip Tanja Groen

De eerstejaars gezondheidswetenschappen verdween in 1993 na een feestje in Maastricht

23-06-2021

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries wil via crowdfunding een miljoen euro ophalen voor de gouden tip waardoor het lichaam van Tanja Groen kan worden gevonden. Dat maakte hij woensdagmiddag 23 juni bekend tijdens een persconferentie. 

De eerstejaars gezondheidswetenschappen verdween in de nacht van 31 augustus 1993 toen ze na een feestje van studentenvereniging Circumflex in Maastricht op haar fiets stapte richting haar studentenkamer in Gronsveld. Daar is ze nooit aangekomen.

“Alstublieft dames en heren, doe mee, help mee en doneer. Laat merken dat u dit niet onberoerd laat. Doe het voor Corrie en Adrie. Breng Tanja Groen thuis”, zei De Vries tijdens de persconferentie waar hij aanschoof met de ouders van Tanja Groen.

Moeder Corrie Groen: “Een meisje dat gewoon gaat studeren, leuk, mooi, vijf nachten op haar kamer geslapen en ze komt nooit meer thuis. Een ding hopen we: dat hierdoor eindelijk iets teweeg wordt gebracht.”

De cold case zaak was de afgelopen jaren regelmatig in de media vanwege zoekacties. Er werd bijvoorbeeld naar haar lichaam en fiets in de Maas gezocht, vorig jaar nog in een graf op het kerkhof in Heugem, en vorige week op de Strabrechtse Heide in Brabant. Maar ze leverden allemaal niets op.

De beloning van een miljoen euro – een hoger bedrag is nooit uitgeloofd in Nederland – zal worden uitgekeerd aan degene wiens verhaal er rechtstreeks toe leidt dat haar lichaam wordt gevonden. Achter de crowdfunding zit Stichting De Gouden Tip, opgericht door De Vries en vier anderen. Zij stellen op de website dat traditionele beloningen – van 15 tot 25 duizend euro – van Justitie niet werken. “Daarvoor steekt niemand zijn nek uit.”

Een miljoen voor gouden tip Tanja Groen
Tanja Groen