Universiteiten gaan weer open

Universiteiten gaan weer open

Prikbus voor UM-studenten

13-08-2021 · Nieuws

NEDERLAND/MAASTRICHT. Studenten kunnen in het nieuwe collegejaar rekenen op fysiek onderwijs. En daarbij hoeven ze niet langer 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dat heeft premier Rutte zojuist tijdens een persconferentie bekend gemaakt. 

Wel gelden er beperkingen voor het aantal bezoekers in onderwijsruimten, daar mogen niet meer dan 75 studenten worden toegelaten. Bovendien moeten studenten in de gangen mondkapjes dragen en twee keer per week een zelftest doen.

Om de vaccinatiegraad onder studenten te verhogen, heeft de UM, net als enkele andere universiteiten, een prikbus op haar terrein geregeld. De instellingen hopen dat studenten die nog niet zijn ingeënt, zich tijdens de Inkom of bij het begin van het collegejaar laten prikken. Van alle 18 tot 25-jarigen heeft 64 procent een eerste prik gehad. In hogere leeftijdsgroepen ligt dat gemiddeld op 75 procent.

In Maastricht kunnen internationale studenten en medewerkers zich nu laten vaccineren zonder burgerservicenummer (BSN). Ze kunnen, eventueel samen met hun familie, een gratis mRNA-vaccin krijgen bij de GGD. Omdat buitenlanders zonder BSN-nummer zich niet formeel kunnen registreren, ontvangen ze een papieren vaccinatiebewijs.

Het einde van de coronasamenleving is in zicht. Per 20 september schrapt het kabinet de anderhalvemetermaatregel voor het hele land, en vanaf 1 november stoppen alle coronamaatregelen.

Foto: Observant

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: corona,vaccinaties,maatregelen,Rutte,hogeronderwijs

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.