Drie Vidi-beurzen voor Maastricht

Drie Vidi-beurzen voor Maastricht

78 wetenschappers in de prijzen

13-08-2021 · Nieuws

Zorgboerderijen voor patiënten met dementie, de vervorming van het geheugen door ons zelfbeeld, en nieuwe coatings voor detectorspiegels. Drie UM-wetenschappers hebben een Vidi-beurs van NWO in de wacht gesleept. Met het geldbedrag van 800 duizend euro kunnen ze de komende vijf jaar een eigen onderzoeksgroep opzetten. In totaal vielen 78 wetenschappers in de prijzen.

Hilde Verbeek (FHML) is één van de Maastrichtse winnaars; zij zal onderzoeken of verpleeghuisbewoners met dementie beter af zijn in een zorgboerderij. Jessica Steinlechner (FSE) probeert betere detectorspiegels te ontwerpen, zoals die zullen worden gebruikt in de Einstein Telescoop. En Peiran Jiao bestudeert hoe ons zelfbeeld het geheugen vervormd en hoe dat mogelijk tot slechtere financiële beslissingen kan leiden.

Voor deze ronde beoordeelde NWO de voorstellen van 402 onderzoekers. Het ging om 206 mannen en 196 vrouwen, van wie er respectievelijk 38 (18 procent) en 40 (20 procent) een beurs kregen. Met twaalf toekenningen was de Universiteit van Amsterdam opnieuw het succesvolst. HOP/MT

 

Categoriëen: Wetenschap
Tags: veni,vedi,vici,nwo,beurs,subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.