Brand in Maastrichtse studentenpand

Brand in Maastrichtse studentenpand

Alle bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen

30-08-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. In een studentencomplex aan de Heilige Geest, een doodlopend zijstraatje van de Markt, is zondagavond 29 augustus brand uitgebroken. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit nadat de eerste melding rond 19.15 uur binnenkwam.

De bewoners hebben zichzelf in veiligheid weten te brengen, vertelt woordvoerder Leon Eummelen van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Eén student is met een ladder naar beneden gehaald.

Het studentenpand wordt beheerd door een verhuurmakelaar die in meerdere Nederlandse steden actief is. Pal ernaast ligt een appartementencomplex van het Guesthouse waar uitwisselingsstudenten van de Universiteit Maastricht zijn ondergebracht. Het was een van deze huurders, weet Maurice Evers, hoofd van Maastricht Housing, die de brand bij de buren als eerste opmerkte – hij rook brandlucht – en de brandweer belde.

De toedracht is onbekend, melden brandweer en politie. Voor zover Evers weet, is een airco-unit de boosdoener. Die zou in brand zijn gevlogen.

Nadat zondagavond het sein brand meester werd gegeven, zijn uit voorzorg alle studentenkamers in het complex én in de aangrenzende panden gecontroleerd. De bewoners zijn inmiddels teruggekeerd.

 

Auteur: Wendy Degens

Foto: Observant

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: brand, studentenpand, studentenhuisvesting

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.