Nog niet veel animo voor polsbandjes in horeca

Nog niet veel animo voor polsbandjes in horeca

Zo'n 800 mensen maakten afgelopen weekend gebruik van de polsbandjes

13-10-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. Het liep nog niet storm afgelopen weekend bij de polsbandjeslocaties op de Markt, het Vrijthof en in Wyck. Sinds afgelopen donderdag kunnen mensen die het uitgaansleven van Maastricht in willen duiken een polsbandje halen bij een van de drie locaties in het centrum. Zij hoeven hun QR-code, die bewijst dat ze gevaccineerd, hersteld of negatief getest zijn op corona, dan niet meer bij elk café te laten zien. Zo’n achthonderd mensen maakten daar tot nu toe gebruik van.

Het idee is al eerder in andere steden uitgevoerd om lange rijen voor horeca te voorkomen. De polsbandjes hebben iedere dag een andere kleur en zijn niet af te doen zonder ze kapot te scheuren. Dat moet fraude voorkomen. De Maastrichtse horeca heeft het systeem zelf opgezet en zorgt voor de beveiligers die de checks uitvoeren. De financiering komt uit een potje van de overheid. De locaties op het stadhuis, de Stationsstraat en de Sporenstraat zijn open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

De gemeente gaat de polsbandjeslocaties de komende week verder promoten in de hoop dat er volgend weekend meer mensen gebruik van maken.

Auteur: Cleo Freriks

Foto: Joey Roberts

Tags: corona.polsbandjes,qr-code,vaccinatie,horeca,uitgaansleven

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.