SBE: ook komend semester stagelopen ipv op uitwisseling

SBE: ook komend semester stagelopen ipv op uitwisseling

Uitwisseling tijdens corona

20-10-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. Studenten van de School of Business and Economics (SBE) die vanwege corona nu niet op uitwisseling kunnen of willen, mogen hun buitenlandervaring vervangen door een stage in de buurt of een minor aan de Universiteit Maastricht. Die regeling wordt verlengd tot de zomer van 2022. Dat besloot de faculteitsraad deze week.

Wel zijn er twee aanpassingen vanaf januari 2022: de uitwisseling uitstellen naar het volgende semester mag niet meer, omdat die dan wordt doorgeschoven naar het nieuwe academisch jaar en dat betekent studievertraging. Daarnaast is het niet langer mogelijk om een minor te volgen aan een andere faculteit, simpelweg omdat deze in het tweede semester niet meer worden aangeboden. De opties van een stage, of extra keuzevakken bij SBE kunnen wel nog.

Of er na de zomer van 2022 opnieuw een verlenging komt, kan het SBE-bestuur niet zeggen. “Dat heeft alles met de pandemie te maken. Helaas heb ik geen glazen bol”, zegt Wilko Letterie, portefeuillehouder onderwijs en onderzoek tijdens de jongste vergadering van de faculteitsraad.

Studentraadslid Dhruv Savadekar uit India zou graag zien dat de regeling permanent wordt. “Ik heb problemen met mijn visum, bijvoorbeeld.” Een stage, of minor aan de UM zou voor hem een uitkomst zijn. Stagelopen in plaats van een uitwisseling is het overwegen waard, vindt Alexander Louwes, raadslid namens het ondersteunend en beheerspersoneel. “Het belang van een stage is groot voor afstudeerders die de arbeidsmarkt op willen.” Letterie belooft er naar te gaan kijken. “Ik zie dat jullie meer flexibiliteit willen. Ik zet het op de agenda van het onderwijsinstituut.”