Alternatief tentamen voor student met klachten

Alternatief tentamen voor student met klachten

10-11-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. Hoe gaat de Universiteit Maastricht na deze winter om met studenten die door corona(achtige) klachten niet naar hun tentamen kunnen komen? De zoektocht naar alternatieven voor het voorjaar is gaande.

Thuisblijven bij klachten is al enige tijd een van de basisregels. Tijdens de afgelopen tentamenronde konden studenten hun tentamen online maken, in sommige gevallen onder supervisie van antispieksoftware Proctorio. Maar het contract met deze softwarefabrikant loopt 1 februari 2022 af en wordt niet verlengd. Dat betekent dat er na de toetsronde van januari alternatieven moeten komen.

Daar zijn de faculteiten nu naar op zoek, zegt woordvoerder Koen Augustijn. “Je kunt dan aan van alles denken: take home assignments, essays, open boek tentamens.” Mocht dit allemaal geen optie zijn, dan kan een student bij de examencommissie een extra toetskans aanvragen, maar de faculteiten willen het aantal mensen dat hiernaar moet uitwijken beperken.

Wat daarbij zal helpen, is dat studenten met milde klachten en een negatieve test tóch naar het tentamen mogen komen. Ze kunnen een PCR-testresultaat laten zien of ter plekke een zelftest doen, zei collegevoorzitter Rianne Letschert tijdens de vergadering van de U-raadcommissie Strategie afgelopen woensdag.

Auteur: Cleo Freriks

Foto: Joey Roberts

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: corona,examens,tentamens,toetsweek,toetsing,toetsperiode

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.