Onderwijsspecialist UB wint SURF onderwijsprijs

Zoom-applaus tijdens commissievergadering U-raad

11-11-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. “Eigenlijk moeten we zingen”, zei collegevoorzitter en rector Rianne Letschert afgelopen woensdag tijdens de jongste universiteitsraadsvergadering van de commissie Onderwijs en Onderzoek. Barend Last, onderwijsspecialist bij de universiteitsbibliotheek (en gedetacheerd bij het Technology Enhanced Education (TEE) programma), gaf via Zoom een presentatie over ‘Technology Enhanced Learning’. Maar dat was niet de reden dat de rector vond dat er gezongen moest worden. Nee, Last won afgelopen dinsdag een SURF onderwijsprijs, een onderscheiding voor onderwijsvernieuwers.

Last krijgt de prijs voor zijn werk op het gebied van hybride onderwijs en leren met behulp van technologie. “Barend weet onderwijstheorieën humoristisch, gedreven en met veel kennis van zaken eenvoudig uit te leggen. Tijdens de coronacrisis is hij uitgegroeid tot een boegbeeld van blended learning”, zegt de jury over hem. Hij wint een (lichtgevend) beeld en “de eer en waardering”, zegt een woordvoerder van SURF. “Het is een prijs die heel zichtbaar is voor het onderwijs in Nederland.”

Gezongen werd er uiteindelijk overigens niet, maar een pluim van de rector en een applaus van de commissieleden van de U-raad kreeg Last wel.

Onderwijsspecialist UB wint SURF onderwijsprijs