Studenten FPN: huidige coronamaatregelen gaan niet ver genoeg

Studenten FPN: huidige coronamaatregelen gaan niet ver genoeg

Sommige studenten voelen zich niet veilig op de universiteit

23-11-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. De huidige coronamaatregelen gaan niet ver genoeg: bijna 70 procent van de psychologiestudenten voelt zich niet veilig op de universiteit. Dat blijkt uit een poll van de Studentenraad van de faculteit psychologie en neurowetenschap onder 123 studenten.

Het is een klein onderzoek, benadrukte studentraadslid Lilly Schröder tijdens de faculteitsvergadering van afgelopen donderdag. “En als je je zorgen maakt, vul je de poll eerder in. Maar het is toch een indicatie.”

Deelnemers konden ook opmerkingen achterlaten onder de enquête, 35 van hen maakten daar gebruik van. Zo vinden ze het vreemd dat ze wel een mondkapje moeten dragen op de gang, maar niet tijdens de onderwijsgroep waar ze 1,5 uur naast elkaar zitten. Sommigen vinden het onverantwoord om naar de universiteit te komen, nu het landelijk advies is om zoveel mogelijk thuis te werken. Toch zien ze liever geen terugkeer naar volledig onlineonderwijs, dat heeft weer nadelen voor de mentale gezondheid van studenten.

Kan het faculteitsbestuur niet zelf extra maatregelen nemen, bijvoorbeeld het verplichten van een mondkapje tijdens het onderwijs, vroeg Schröder. Decaan Harald Merckelbach beloofde ernaar te kijken.