Tot volgend jaar

Tot volgend jaar

Ik zette de mail uit, mijn telefoon op stil en begon

16-12-2021 · Redactioneel

Al sinds de zomer staat het op mijn to do-lijst. Iedere week, als ik de lijst opschoon, blijft het staan. Al een paar keer probeerde ik mijn agenda leeg te vegen, zodat ik me met volle aandacht op één taak kan richten: het beleidsplan. Zonder succes. Afspraken buitelden over elkaar heen, collega’s werden om de beurt ziek, taken moesten worden overgenomen, en dan zijn er nog de onverwachte nieuwsfeiten die niet kunnen wachten.

Ik zou het sowieso kort houden, was afgesproken met ons stichtingsbestuur. Het plan had in het najaar van 2020 al het levenslicht moeten zien, maar door corona was dat in het water gevallen. De geplande heidagen - lees brainstormen over de toekomst met de benen op tafel - gingen niet door, de papieren krant verdween en alle aandacht richtte zich noodgedwongen op de website. Het goede nieuws: een deel van het nieuwe beleid dat in het plan moet komen, is al uitgevoerd.

Maar vorige week was het dan zover. Ik zette de mail uit, mijn telefoon op stil en begon met mijn notities bij de hand te tikken. Deze maandag stuurde ik versie één (2000 woorden, dat is vier A4-tjes) naar de hele redactie. Of ze nog tijd en puf hadden - het afgelopen jaar eist zijn tol - om het te lezen en een dag later te bespreken? Ja, luidde het antwoord. En zo geschiedde. Met wat aanpassingen ligt er nu een plan op tafel dat naar ons stichtingsbestuur en vervolgens redactieraad kan.

Mijn to do-lijst is weer wat korter, zeker ook nu de universiteitsraadsvergadering van 22 december is verschoven naar januari. Niet alleen omdat er geen heel dringende zaken op de agenda staan, maar ook, zo hoor ik, om de raadsleden, het college van bestuur en uiteraard ook de ondersteuning van de universiteitsraad en het college wat meer rust te gunnen zo vlak voor kerst.

Die rust wens ik u ook toe. Geniet van de vrije dagen, heb een mooie kerst en een gezond en goed 2022. Tot volgend jaar.

Auteur: Riki Janssen

Foto: Shutterstock

Categoriëen: Columns en opinie
Tags: to do-lijst,rust,gelukkig nieuwjaar,kerst,beleidsplan,redactioneel

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.