Extra beveiliging bij examens Mecc

Extra beveiliging bij examens Mecc

1,5 meter bij examens Mecc

15-12-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. “Social distance please!”, roept een ‘crowd manager’ deze woensdagochtend bij de hoofdingang van het Mecc. De studenten die zo een tentamen moeten maken, verzamelen zich voor twee beveiligers die elke halve minuut een klein groepje van zo’n vijftien studenten door de dranghekken laten. Zij mogen binnen op zoek naar hun zaal en stoel.

De studenten die nog buiten bij de dranghekken staan te wachten worden streng toegesproken door de overige crowd managers. Er zijn vijftien in totaal. Ze dragen opvallende gele hesjes en zijn speciaal voor de tentamens ingehuurd, vertelt examencoördinator Anja Ronken. “De vier beveiligers in de zwarte jassen zijn vanaf vandaag toegevoegd. Het was toch moeilijk voor studenten om uit zichzelf de anderhalve meter afstand te bewaren.” Een praatje met een vriend of vriendin of de stof nog even snel doornemen is verleidelijk, maar vandaag lijkt het goed te gaan.

Keep your distance” en “Denk aan de anderhalve meter”, roepen zowel de gele als de zwarte jassen. Ze zijn streng, maar het geeft een veilig gevoel, zegt een nerveuze masterstudent kunstmatige intelligentie. Ook iedereen zonder mondkapje wordt gelijk aangesproken. Heb je er geen? Dan hebben de crowd managers een pakketje op zak.

In kleine groepjes worden studenten binnengelaten
Wie geen mondkapje heeft, krijgt er eentje van de crowd managers