In memoriam Ine Kuppen

In memoriam Ine Kuppen

Afscheid van de moeder van de alumni

10-01-2022 · In Memoriam

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat op 6 januari 2022 Ine Kuppen op 77-jarige leeftijd is overleden. Ine werd beschouwd als ‘de moeder van alumni’.

Haar carrière binnen de UM begon al in 1974 toen ze als secretaresse aanschoof bij de commissie die de basis legde voor FHML. Binnen de UM maakte ze verscheidene omzwervingen, bijvoorbeeld via Juridische Zaken en Marketing en Communicatie, voordat ze de eerste alumnicoördinator van de UM werd. Haar oud-collega’s noemen haar ‘Een schat van een mens, een echte verbinder’. Hoezeer zij werd gewaardeerd kwam ook tot uiting toen ze medewerker van het jaar werd.

Ine stond aan de basis van het alumnibeleid van de UM en mede-initieerde de alumnikringen die nu meer dan 30 wereldwijde kringen tellen, van Londen tot Amsterdam tot Singapore. Ze kende alumni uit de eerste generatie even goed als de net afgestudeerden. Ine onderhield veel contact met UM alumni en betekende veel voor hen. Ze vond dat alumni altijd het gevoel moeten hebben dat ze welkom zijn. Tevens zag ze het belang in van het ambassadeurschap van de alumni voor de UM.

In 2011 nam ze afscheid van de UM. Tijdens haar pensioen heeft Ine veel tijd met haar twee kleinkinderen besteed, deed ze graag aan spinning, was ze lid van een filmclub, culture club en Franse club en is ze meer gaan lezen. 

Maastricht University, het UM Alumni Office en de UM alumni community wensen haar naasten veel sterkte toe bij het verwerken van haar verlies.

 

Lees hier het Observantinterview met Ine Kuppen toen ze afscheid nam van de UM in 2011

 

Auteur: Redactie

Foto: Loraine Bodewes

Categoriëen: IM
Tags: in memoriam, ine kuppen, alumni, alumni office

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.