Universiteiten verlagen norm bindend studieadvies

Universiteiten verlagen norm bindend studieadvies

De veertien universiteiten kiezen net als vorig jaar voor een verlaging van de bsa-norm met 10 tot 15 procent

23-01-2022 · Nieuws

NEDERLAND. Vanwege de coronamaatregelen versoepelen de universiteiten het bindend studieadvies. Dat betekent dat eerstejaarsstudenten minder studiepunten hoeven te halen om door te mogen naar het tweede jaar. Het hbo heeft nog geen gezamenlijk besluit genomen.

De veertien universiteiten kiezen net als vorig jaar voor een verlaging van de bsa-norm met 10 tot 15 procent. De precieze verlaging kan per opleiding variëren en de bsa-regels kunnen bovendien verder worden aangepast als de omstandigheden van een opleiding dat noodzakelijk maken. Zoals altijd gelden er uitzonderingen voor individuele studenten die in de knel zijn gekomen.

Universiteitenvereniging UNL wijst erop dat veel studenten door de coronacrisis te maken hebben met stress en andere klachten. Een versoepeling van het bsa kan een gedeelte van die stress wegnemen.

De Vereniging Hogescholen verwacht de knoop volgende week door te hakken. Vorig studiejaar was het hbo twee maanden sneller met de versoepeling en vroegen de universiteiten zich af of die, gezien de studievoortgang, wel nodig was.

HOP, Hein Cuppen

Auteur: Redactie

Foto: Shutterstock

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: bsa,bindend studieadvies,corona

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.