“Wanneer gaat de UM naar een vierdaagse werkweek?”

“Wanneer gaat de UM naar een vierdaagse werkweek?”

Medewerkers mogen vragen stellen aan bestuurders tijdens eerste Ask Me Anything-sessie

31-01-2022

MAASTRICHT. Alles mocht er gevraagd worden tijdens de online Ask Me Anything-sessie met collegevoorzitter Rianne Letschert en decanen Jan Smits (rechten) en Harald Merckelbach (psychologie en neurowetenschappen) afgelopen vrijdag. Nou ja, álles? Het moest wel binnen de twee thema’s van de sessie passen: Future of working at UM en Duurzame Inzetbaarheid, naar de gelijknamige werkgroepen waar respectievelijk Smits en Merckelbach voorzitter van zijn.

Ook de bestuurders werden enigszins beperkt – zij moesten binnen (ongeveer) een minuut antwoord geven. Om te beginnen: wanneer gaat de UM over van een vijf- naar een vierdaagse werkweek? “Dat is een mogelijkheid die we moeten creëren”, zei Merckelbach. “Werkdruk is meer dan alleen de hoeveelheid werk. Het is ook belangrijk dat mensen controle hebben over hoe zij hun werk doen. Wanneer je mensen de mogelijkheid biedt om minder dagen te werken of vanuit huis te werken, geef je ze controle.” “We moeten hier constant aandacht voor hebben”, vulde Smits aan. “Binnen onze werkgroep hebben we het over het ABC: autonomie, balans (tussen werk en privé) en connectie (met collega’s en de universiteit). Ook die balans is hier heel belangrijk. Daarom willen we mensen tools aanbieden om ze te helpen die scheiding te houden wanneer ze vanuit huis werken.”

Sommige vragen waren vooral praktisch. Wanneer kunnen we meubilair voor het thuiskantoor bestellen? “Begin mei.” Kan de UM gratis cursussen Nederlands gaan aanbieden aan buitenlandse medewerkers? “Dat doen we al.” 

Andere vragen gingen over de visie van de universiteit. Is de UM werkelijk een internationale en inclusieve universiteit? “We komen van ver, maar we kunnen nog veel meer doen”, zei Letschert. “Wat ik vaak hoor van internationale stafleden is dat zij niet bekend zijn met de informele wegen. Er zijn ongeschreven regels die de Nederlanders wel kennen en zij niet. Met ‘Erkennen en Waarderen’ willen we de paden naar bijvoorbeeld een promotie zo open en transparant mogelijk maken, zodat het voor iedereen duidelijk is. ”

Daarover gesproken: Waarom richt ‘Erkennen en Waarderen’ zich niet ook op ondersteunend personeel? Letschert: “Omdat we ergens moesten beginnen. We zitten nog altijd in de pilot fase. Binnen de werkgroepen beginnen we nu hierover te praten. Hoe kan het OBP zich verder ontwikkelen? Waarom laten we mensen bijvoorbeeld niet vaker wisselen van faculteit, zodat ze ook ervaring elders binnen de organisatie opdoen?”

En zo ging het verder. Dankzij de opzet (korte en bondige antwoorden, vragen schriftelijk stellen via een app), konden er in 45 minuten meer dan twintig vragen van de 240 aanwezige medewerkers beantwoord worden. Er zullen meer Ask Me Anything-sessies volgen, met andere thema’s en gasten. Wanneer de volgende sessie is, is nog niet bekend.