Tentamens eind juni kunnen niet in het MECC

Tentamens eind juni kunnen niet in het MECC

Andere locatie moet nog gevonden worden, MECC draagt kosten

10-02-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. De tentamens die gepland staan voor eind juni kunnen niet in congres- en beurzencentrum MECC plaatsvinden. Dit in verband met de verschuiving van kunstbeurs TEFAF. Dat meldde de vicevoorzitter van het college van bestuur Nick Bos gisteren tijdens de commissievergadering bedrijfsvoering van de universiteitsraad.

De bekende Maastrichtse kunstbeurs stond op de agenda voor 12 tot 20 maart van dit jaar, maar werd vanwege corona verplaatst. De nieuwe data “interfereren met de tentamens” van blok vijf en daarom gaat de UM – samen met het MECC – op zoek naar een alternatief, aldus Bos.

Maar is er geen contract met het MECC hierover, wil raadslid namens het wetenschappelijk personeel, Katlijn Haesebrouck, weten? “Het kan toch niet zo zijn dat zij onze agenda bepalen?” Bos: “Dat is er en contract is inderdaad contract, maar het MECC is al jaren een gewaardeerde partner van de UM.” De universiteit gaat als goede partner dus voor één keer de tentamens ergens anders afnemen.

Waar? Daar is Bos nog naar aan het kijken. “In goede samenwerking met het MECC. Zij zullen alle kosten dragen, zelfs als dat betekent dat er vervoer nodig is naar een andere locatie.”

WP-raadslid Mark Govers begrijpt de beslissing van het college en ziet de situatie als een extra motivatie voor de UM om na te denken over het concept ‘toetsen’. “We zitten vast in een ouderwetse routine van vragen beantwoorden met een pen op papier. Misschien kunnen we in de toekomst meer examineren zonder fysieke tentamens. Dan is er minder ruimte nodig.” Natuurlijk wordt daar naar gekeken, antwoordt Bos. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde.