Verbouwing UNS 50: de logistieke doorschuifpuzzel kan beginnen

Verbouwing UNS 50: de logistieke doorschuifpuzzel kan beginnen

Project gaat 8 jaar duren

21-02-2022

MAASTRICHT. Het begon met een grijper en wat hekken, inmiddels zijn ook de eerste plafonds doorgebroken. De lang verwachte verbouwing van Universiteitssingel 50 is begonnen. In de komende jaren gaat het hele gebouw op de schop. Deels om verouderde materialen te vervangen (het gebouw stamt uit 1992), deels om de ruimtes anders in te delen om te voldoen aan de huidige (lab)behoeftes.

Als eerste staat nu het zuidelijke gedeelte van het gebouw (de kant die grenst aan Universiteitssingel 60) op de planning. Op de eerste verdieping komen behalve kantoren ook laboratoria. Die zou in september klaar moeten zijn. In de kelder wordt een nieuwe techniekkamer ingericht met daarin bijvoorbeeld de bediening van de luchtinstallaties (ventilatie e.d.). Later dit jaar is de vierde verdieping aan de beurt.

De UNS 50 blijft tijdens dit alles gewoon in gebruik, wat nogal wat voorbereidingstijd kostte. Zo moest men uitvogelen wie waar naartoe verhuist als hun gedeelte van het gebouw aan de beurt is en werden er tests gedaan om de overlast tot een minimum te beperken. Daardoor hebben ook de geluidsgevoelige muizen in het proefdiercentrum geen last van de geboor elders in het gebouw, aldus directeur Winnie Bosch tijdens de faculteitsraadvergadering in januari.