Studenten van Circumflex mogelijk gedrogeerd in Frans ski-oord

Studenten van Circumflex mogelijk gedrogeerd in Frans ski-oord

Franse politie start onderzoek

30-03-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. Drie leden van studentenvereniging Circumflex werden deze maand onwel tijdens hun wintersportvakantie in het Franse Risoul. Mogelijk zijn ze gedrogeerd. De Franse politie stelt een onderzoek in.

Op 5 maart vertrok Circumflex met 65 leden naar Risoul. Op de derde avond, in de kroeg, ging het mis. Een van de leden zakte door z’n benen, begon te trillen en had last van geheugenverlies, vertelt Circumflexvoorzitter Simon Hoek. “Dat vonden we verdacht, dus we hebben gelijk contact opgenomen met de reisorganisatie en onze eigen leden op het hart gedrukt om goed op zichzelf en elkaar te letten.” Toch meldden zich op dag vier weer twee Circumflexers: dezelfde kroeg, dezelfde klachten. Hoek: “We gaan al een aantal jaar naar Risoul; er zijn nooit problemen geweest.”

De drie zieken gingen niet naar het ziekenhuis. Een aantal geneeskundestudenten ontfermde zich over hen. “Op dat moment leek dat het beste. Achteraf was het misschien toch goed geweest om bloed of urine te laten testen om te onderzoeken of ze misschien gedrogeerd waren.”

Daarover doen meerdere geruchten de ronde, want ook bij andere studentenverenigingen die via dezelfde reisorganisatie in het Franse skidorp op wintersport waren, zijn in totaal een kleine twintig leden onwel geworden. Sommigen moesten zelfs naar het ziekenhuis. Bij een aantal is wel bloed en urine afgenomen. De uitslagen daarvan komen volgende week.

De Franse politie is een onderzoek gestart naar de zaak. Hoek heeft zelf al een vermoeden in welke richting de gendarmes moeten zoeken. “Er waren drie mannen van een jaartje of veertig, iets ouder dan de rest dus. Ze dronken niets, dansten niet. Ze liepen rondjes en observeerden. De dames vonden hen intimiderend.” Na een melding bij de beveiliging voelden de studenten zich niet serieus genomen.

De getroffen CF-leden zijn inmiddels weer helemaal opgeknapt. Het is nu vooral nog de schrik, aldus Hoek. Volgend jaar weer Risoul? “Waarschijnlijk niet. Het volgende bestuur gaat daarover, maar ik ga het ze afraden.”

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Susanne Jutzeler via Pexels

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: Circumflex,skivakantie,wintersport,gedrogeerd

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.