Verjaardagsweek voor Circumflex en Tragos

Verjaardagsweek voor Circumflex en Tragos

Dies Circumflex & lustrum Tragos

10-05-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. Feest bij Circumflex en Tragos. De studentenverenigingen vieren deze week hun 51e en 40e verjaardag. Het thema van CF: Diesney. Afgelopen maandagmiddag werd de feestweek officieel afgetrapt met een glaasje bubbels in sociëteit De Kaap. Het openingsfeest van Tragos was afgelopen vrijdag al.

Rond vier uur, maandagmiddag, stroomt de grote zaal op de begane grond van De Kaap langzaam vol met onder andere de dispuuts- en oud-besturen. De officiële opening is een formaliteit, zegt Circumflexvoorzitter Simon Hoek. De ‘echte’ activiteiten vinden in de avonden plaats. Het programma voor deze week: Op je muiltje maandag (besloten feest), Alladinsdag (pubquiz), op woensdag is Peter stoofpan (diner), Lady en de vagebonte avond op donderdag en vrijdag is er Mickey’s houseparty. Aan de sprookjesbar zijn deze week onder meer een Sneeuwwitjes (Apfelkorn) en een Junglebook (Boswandeling) te bestellen.

Hoek is blij dat er weer gewoon een feestweek kan plaatsvinden. Dat was de afgelopen twee jaren vanwege corona niet mogelijk. Hoek: “Ook vanwege ‘traditiebehoud’. Mijn lichting is de laatste die het nog ‘normaal’ heeft meegemaakt, dus het is goed dat het nu weer kan.”

Wie dit jaar 51 wordt, is vorig jaar vijftig geworden natuurlijk. Lustra worden altijd uitbundig gevierd door de studentenverenigingen. Zo viert Tragos deze week zijn veertigste verjaardag met grote feesten en evenementen. Circumflex werd dus vorig jaar al vijftig, maar viert het tiende lustrum pas begin augustus. “Nu het weer kan gaan we het groots aanpakken”, zegt Hoek.