Ochtendprogramma: bachelorscripties en bubbels

Ochtendprogramma: bachelorscripties en bubbels

Dies

18-05-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. Tijdens het ochtendprogramma van de Dies werden de prijzen uitgereikt voor de beste bachelorscripties. Achttien in totaal: één winnaar per opleiding. Zij krijgen allemaal 500 euro, een certificaat, een flesje prosecco en een gegraveerd glas. Het ochtendprogramma was uitsluitend via livestream te volgen.

In de aula van de Minderbroedersberg was een kleine studio opgezet, vanwaar Rector Pamela Habibović de “de beste bachelorstudenten van het land” en hun scriptiebegeleiders introduceerde. Deze laatsten hadden vooraf een video opgenomen met lovende woorden over hun pupillen.

Zo kreeg European Law School student Evgenia Kokkou het maximale cijfer voor haar thesis van Sjoerd Claessens, opleidingsdirecteur bij rechten. De tweede tien die hij in twintig jaar gaf. Kokkou schreef over datamisbruik door online platforms. Een scriptie die volgens Claessens ook door had kunnen gaan voor een “heel goede masterthesis”.

Aan de andere kant van de rivier domineerden de vrouwen. Zij pakten alle vier de prijzen bij de Faculty of Health, Medicine & Life sciences. Dat waren onder anderen student gezondheidswetenschappen Anouk Blanken, die dook in de wereld van psychosociale problemen bij dove en slechthorende kinderen. Alicja Mastylak ging er met het goud vandoor bij de bachelor European Public Health. Haar scriptie ging over moederschapsvoorzieningen in Polen.

Na de laatste prijs hief de rector haar glaasje bubbels – “ook al is het nog vroeg” – en proostte met de prijswinnaars die zich tijdens het ochtendprogramma in een Zoomgesprek hadden verzameld.