INKOM 2022: Opening op Tapijnkazerne en buiten film kijken met Maastrichtenaren

INKOM 2022: Opening op Tapijnkazerne en buiten film kijken met Maastrichtenaren

Grote buitenactiviteiten op één locatie

16-06-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. Na twee alternatieve introductieweken – een volledig online, een ander hybride – heeft de Werkgroep INKOM (WGI) dit jaar geen last meer van coronabeperkingen. Toch blijven ze alert: “Als de regels weer veranderen, kunnen we ons snel aanpassen.”

De WGI heeft er om die reden voor gekozen om een aantal grote buitenactiviteiten op dezelfde locatie – de Tapijnkazerne – te houden, vertelt voorzitter Floor Smits. “Dat is makkelijker dan wanneer we op verschillende terreinen zitten.” Onder andere de informatiemarkt Welcome to Maastricht, de officiële opening (voorheen altijd op de Markt) en het Culture Carnival, waar de culturele partijen in Maastricht zich voorstellen, vinden hier plaats. De grote feesten en de cantus zijn zoals altijd in het MECC en ook het Sports Event op dinsdag blijft op De Griend.

Nieuw is Set your own limit, als vervanging van de Dare to be aware-markt die de afgelopen jaren is gehouden. “Dit evenement is gericht op mentale gezondheid van de student en grensoverschrijdend gedrag”, zegt Smits. De WGI wil de inwoners van de stad ook graag bij de INKOM betrekken, daarom is de Open Air Cinema op vrijdag ook voor hen toegankelijk. 

Wie de artiesten zijn die tijdens de opening en de feesten in het MECC gaan optreden, wordt later bekend gemaakt. “Het is bijna rond”, zegt Smits. Van de inhaaldrukte van festivals en concertreeksen, heeft de WGI geen last. “We beginnen gelukkig altijd op tijd met zoeken.”

Kijk voor het volledige programma op www.inkom.nl

Auteur: Cleo Freriks

Foto: Joey Roberts

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: inkom2022,introductieweek,inkom,eerstejaars,corona,tapijnkazerne

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.