Een gratis tompouce scoren op de Tapijn

Een gratis tompouce scoren op de Tapijn

Welcome to Maastricht markt INKOM 2022

22-08-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. Waar vorig jaar nog iedereen vanwege corona via een streng uitgezette route over de ‘Welcome to Maastricht’-Markt werd geleid, krioelt deze maandagmiddag weer iedereen als vanouds door elkaar. Zoals op een échte markt.

De nieuwe studenten krijgen hier een eerste indruk van de studie- en studentenverenigingen, sportclubs, winkels en lokale politieke partijen die Maastricht te bieden heeft. Alle kraampjes zijn leuk aangekleed, maar bij de ene is het drukker dan bij de ander. Er is vooral veel animo bij de tentjes die eten uitdelen. Zo staat er bij de HEMA-stand een flinke rij om een gratis tompouce te scoren.

Een ander groot verschil met vorig jaar is het weer. De bezoekers en standhouders verzopen in 2021 bijna in de stortregen. Deze maandagmiddag is het ‘korte broekenweer’: een heerlijk zonnetje en zo’n 26 graden.

Nóg een contrast met de afgelopen editie: de kersverse eerstejaars mogen weer dicht op elkaar eten, drinken en dansen. Dat kan aan een van de vele lange picknicktafels of het enorme opblaaskussen op het terrein. Van corona-stewards en “keep your distance please” is dit jaar in elk geval geen sprake.