“Studentenverenigingen zijn niets voor mij”

“Studentenverenigingen zijn niets voor mij”

Portret deelnemers INKOM

24-08-2022 · Mensen

Tom (“Ik vind het niet chill om met mijn achternaam in de krant te staan.”) uit Vught gaat begint dit academisch jaar aan econometrie. Een zware, wiskundige studie, maar daar is hij niet zo bang voor. Hij haalde maar liefst een 9,5 voor wiskunde B op het centraal eindexamen. “En als het te moeilijk is, kom ik daar vanzelf achter.” Waarom econometrie? “Eigenlijk vind ik natuurkunde leuk, maar ik houd niet van de proefjes. Ik ben niet zo handig met mijn handen. Economie vind ik ook interessant en met de vele wiskunde was econometrie een goede optie.”

Vooralsnog heeft hij geen kamer en gaat hij op en neer met de trein. Dat is anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. “Ik vind het nog een beetje vroeg en ook financieel scheelt het een hoop.” Tijdens de INKOM heeft hij wel een logeerplek bij iemand van zijn groepje. Die zijn er deze dinsdagmiddag op het sportevenement niet bij. Ze trekken hun eigen plan overdag.

Thuis in Vught zit Tom bij de hockeyverenging. Hij heeft net een kijkje genomen bij de marktkraam van de Maastrichtse studentenhockeyclub, vertelt hij. “Voor als ik ga verhuizen.” Wat hij wel al zeker weet is dat hij niet bij een studentenvereniging gaat. “Dat is niets voor mij, die feesten, lange avonden.”

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Observant

Categoriëen: Mensen
Tags: INKOM 2022,INKOM,portretje INKOM,eerstejaars

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.