“Ik zie een beetje op tegen het probleemgestuurd onderwijs”

“Ik zie een beetje op tegen het probleemgestuurd onderwijs”

Portret deelnemers INKOM

24-08-2022 · Mensen

Cathy Verhoeven komt uit het Zuid-Limburgse Wahlwiller, maar heeft toch een kamer in Maastricht, vertelt ze vol overtuiging. “In een dik half uur ben ik in de stad, maar ik denk dat je het echte studentenleven beter meekrijgt als je op kamers gaat.” In mei had ze haar optrekje al gevonden. “Via Facebook, dat ging eigenlijk best gemakkelijk.”

International Business is het geworden. “Ik las de introductie van de studie op de website en ik dacht ‘dit ben ik’. Ik ben in Maastricht en in Tilburg gaan kijken, maar hier zijn veel meer keuzes qua vakken en het is internationaler.” Voor dat laatste moet je inderdaad in Maastricht zijn. Een ander paradepaardje van de UM is het probleemgestuurd onderwijs, maar daar ziet Verhoeven een beetje tegenop. “Je moet er dan op vertrouwen dat mensen zich goed voorbereiden en daar heb ik slechte ervaringen mee.” Ze vertelt over een presentatie op de middelbare school. “Ik moest dat samen met iemand voorbereiden en mijn klasgenoot had helemaal niets gedaan voor haar deel. Gelukkig mocht ik van de docent alleen mijn stuk presenteren.”

Verhoeven is dinsdagmiddag op het sportsevent van de INKOM en staat nog helemaal open voor alle sporten. “Ik heb thuis altijd aan judo gedaan, maar daar ben ik na elf jaar mee gestopt.” Wellicht wordt het roeien, want haar INKOM-mentoren zijn van Saurus. “Het is een optie.” Wat ze zeker weet is dat ze bij studievereniging SCOPE gaat. Al is het alleen maar al voor de korting op de boeken.

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Observant

Categoriëen: nieuws_boven, Mensen
Tags: INKOM 2022,INKOM,portret eerstejaars

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.