“Geen foto, ik heb een bad hair day”

“Geen foto, ik heb een bad hair day”

Portret deelnemers INKOM

24-08-2022 · Mensen

Mylena van Haaren is na jaren weer terug in haar vaderland om biomedische wetenschappen te studeren aan de Universiteit Maastricht. Ze groeide op in Bulgarije, waar haar vader diplomaat is. Opvallend: ze gaat de studie in het Engels volgen. Haar Nederlands is beperkt, zegt ze. “Wij spreken thuis Engels”, vertelt ze woensdagmiddag als ze wacht tot de deuren van de rechtenfaculteit open gaan voor de lezingen van het ‘Set your own limit’- evenement van de INKOM.

Tot dusverre is ze vooral te spreken over het MECC-feest van dinsdagavond. “De DJ’s waren heel goed.” Dat in tegenstelling tot die van het openingsfeest. “Ik vond de overgangen tussen de liedjes niet goed en soms liet de DJ het beste gedeelte weg. Daarna kwam een boyband die Engelse nummers naar het Nederlands vertaalde.” Niet voor iedereen even leuk, zegt ze.

Toch is ze blij dat ze er was. “Die feesten zijn een leuke manier om mensen te ontmoeten en vrienden te maken.” Dat laatste gaat ook goed via een studentenvereniging, maar ze weet nog niet of ze daarbij wil. “Ik heb huisgenoten die bij KoKo zitten. De andere verenigingen moet ik nog ontdekken.”

Haar kamer vond ze “redelijk last minute” via Kamernet. Een gelukje, geeft ze toe. Ze kreeg er een die eigenlijk al vergeven was aan iemand anders. “Maar die persoon had net gezegd dat ze de ruimte toch niet wilde toen ik reageerde. Een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek.”

De menigte voor het rechtengebouw komt in beweging. “Ik moet gaan”, zegt Van Haaren. Prima, nog even een fotootje en dan ‘mag’ ze gaan. “Nee, liever niet. Ik heb een bad hair day.”

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Shutterstock

Categoriëen: Mensen
Tags: INKOM 2022,INKOM,portret eerstejaars

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.