In Memoriam: Max Cobbenhagen

In Memoriam: Max Cobbenhagen

13-10-2022 · IM

Op 8 oktober overleed Max Cobbenhagen, voormalig portier van de Universiteit Maastricht. Zijn oud-collega en vriend Rob Mulleneers schreef dit in memoriam.

Max Cobbenhagen werd in 1933 in Gulpen geboren als jongste zoon van een groot en druk ondernemersgezin.

Aan de bakkersvakschool in Heerlen volgde Max de bakkersopleiding. Vervolgens behaalde hij in 1960 zijn kruideniersdiploma waarna hij enkele jaren een kleine kruidenierszaak runde in het Witte Vrouwen-veld in Maastricht. Als ondernemer was hij slim, zéér zuinig en af en toe een tikkeltje (te) ondeugend.

Na beëindiging van het ondernemerschap trad hij in dienst bij de toentertijd net gestichte Rijksuniversiteit Limburg. Op diverse universiteitslocaties vervulde hij plichtsgetrouw en met enig ‘bravoure’ zijn ‘strategische positie’ als portier. Van de student tot de professor, van de medewerkers tot de leden van het College van Bestuur; Max kende iedereen en eenieder kende ook Max. Hij maakte daar dankbaar gebruik van en was mede daardoor een bekend gezicht in Maastricht.

Na zijn pensionering bleef hij tot op hoge leeftijd, trouw op zijn fiets, in binnen en ‘buitenland’ nieuwe klanten werven én de bestaande contacten onderhouden voor het familiebedrijf, de kaarsenfabriek Cobbenhagen.

Max bracht zijn laatste levensmaanden noodgedwongen door in het kloosterverzorgingshuis ‘De Beyart’. Een liefdevolle omgeving, waar het afscheid nemen van het leven een stukje draaglijker werd voor hem. Max overleed op 8 oktober 2022, twee dagen na zijn 89-ste verjaardag.

Auteur: Redactie

Foto: archief

Categoriëen: Mensen, IM

Reacties

Tonnie.Joosten

Als collega van Max kende ik Max zeer goed. In 2021 ben ik nog bij hem thuis geweest. Ik zag hem wekelijks op de markt in Maastricht waar hij zijn wekelijkse boodschappen deed. Daarbij heb ik hem nog geholpen met z'n boodschappen thuis te brengen .We hebben vaak de leuke herinneringen opgehaald wat we toen der tijd toen we nog werkten meegemaakt hebben. Max vond ik een gezellige man om mee om te gaan.

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.