Niemand bij Fontys wist van schorsing Vlaamse hoogleraar/verkrachter

Niemand bij Fontys wist van schorsing Vlaamse hoogleraar/verkrachter

Het team gaat nog bespreken kan worden voorkomen dat iemand met een bedenkelijke reputatie actief is bij de hogeschool

02-11-2022 · Nieuws

NEDERLAND. Bij Fontys Hogescholen is vooralsnog geen wangedrag gemeld van de Vlaamse hoogleraar van de KU Leuven. Hij werd onlangs tot 4,5 jaar celstraf veroordeeld wegens de verkrachting van een studente in 2016.

De man werd de afgelopen jaren regelmatig ingehuurd door verschillende instituten en diensten van Fontys, ook nog nadat hij in 2018 geschorst was door de KU Leuven.
 
Een tijdelijk crisisteam van Fontys ontving nog geen meldingen dat iemand binnen de hogeschool op de hoogte was van de schorsing en de verdenking van verkrachting, meldt BRON, het onafhankelijke nieuwsmedium van Fontys. Ook zijn er tot nog toe geen signalen ontvangen dat mensen zich onveilig hebben gevoeld in zijn nabijheid.
 
Het team gaat nog bespreken hoe in de toekomst kan worden voorkomen dat iemand met een bedenkelijke reputatie actief is bij de hogeschool.

Onderwijsmodel

Fontys werkt binnen enkele instituten met het door de Vlaming ontwikkelde onderwijsmodel High Impact Learning that Lasts. Het bestuur beraadt zich over een standpunt hoe Fontys moet omgaan met zijn gedachtegoed.
 
De hoogleraar was tot 2005 in dienst van de Universiteit Maastricht. Volgens een woordvoerder zijn er uit die periode geen meldingen bekend van grensoverschrijdend gedrag.
 
HOP, Hein Cuppen
Auteur: Redactie

Foto: logo KU Leuven

Tags: ku leuven, hoogleraar, verkrachting, ontslag, fontys, onderwijskunde, F.D.

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.