KNAW Early Career Award voor twaalf jonge onderzoekers

KNAW Early Career Award voor twaalf jonge onderzoekers

Maastricht kent dit jaar één prijswinnaar

30-11-2022 · Nieuws

NEDERLAND/MAASTRICHT. Wetenschapsgenootschap KNAW heeft voor de vierde maal de Early Career Awards toegekend. Ze gaan dit jaar naar twaalf wetenschappers aan het begin van hun loopbaan die originele onderzoeksideeën hebben.

De winnaars van dit jaar doen bijvoorbeeld onderzoek naar de belofte van kunstmatige intelligentie voor het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen, naar inclusieve geschiedschrijving en naar nieuwe wetgeving die nodig is om digitalisering in goede banen te leiden.

In Maastricht valt Masoud Zamani Esteki in de prijzen. Hij is universitair hoofddocent bij de afdeling klinische genetica (Faculty of Health, Medicine and Life Sciences) en hoofd van het Laboratory of Cellular Genomic Medicine. Zijn onderzoek begeeft zich op het snijvlak van moleculaire en medische genetica, bio-informatica en kunstmatige intelligentie, en richt zich op de vraag waarom we - ondanks het mogelijke bezit van genetisch abnormale cellen tijdens onze embryonale ontwikkeling - toch genetisch normaal geboren worden.

Op 14 februari 2023 worden de prijzen uitgereikt. De winnaars krijgen een kunstwerk en een geldbedrag van 15 duizend euro, dat ze naar eigen inzicht mogen besteden aan hun onderzoekscarrière.

Early Career Award 2022 per instelling

 
           

Universiteit van Amsterdam

   

2

Wageningen Universiteit

   

2

TU Eindhoven

     

2

Radboud Universiteit

   

1

Tilburg University

     

1

Erasmus MC

     

1

Universiteit Twente

     

1

Maastricht UMC

     

1

Universiteit Utrecht

     

1

Totaal

       

12

HOP, Hein Cuppen / DV