Een fusie slokt energie op die elders hard nodig is

Een fusie slokt energie op die elders hard nodig is

Het voordeel van een fusie: FHML-medewerkers krijgen een hoger salaris

14-11-2023 · Column

Naast onderwijs en onderzoek draag ik ook bij aan het maatschappelijk debat over de zorg. Ik doe dat door het schrijven van artikelen en het geven van interviews en lezingen. Regelmatig laat ik mij daarbij kritisch uit over de ziekenhuizen. Ook over het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) heb ik wel eens wat gezegd. Misschien moet ik binnenkort op mijn tellen passen als ik iets over het azM zeg en word ik niet helemaal serieus genomen als ik mij over andere ziekenhuizen uitlaat.

Nog niets besloten

De UM en het azM willen namelijk nog nauwer gaan samenwerken. Het doel is volgens een gezamenlijke verklaring van het college van bestuur van de universiteit en de raad van bestuur van het azM om een “geïntegreerd UMC van FHML (faculteit Health Medicine and Life sciences) en azM” te realiseren. Ook de andere faculteiten van de UM zouden hierbij worden betrokken. Hoe dit er precies uit zal zien, is nog onduidelijk. Mocht Maastricht het voorbeeld van de andere UMC’s volgen dan komen de medewerkers van de FHML in dienst van het ziekenhuis en blijft er een kleinere universiteit over. Een andere mogelijkheid is een bestuurlijke fusie tussen de besturen van universiteit en ziekenhuis. Ook een combinatie van een fusie tussen UM en azM en een overgang van FHML-medewerkers naar het azM is een mogelijkheid. Er is nog niets besloten.

Meer salaris

Het voordeel van de eerste optie waarbij het huidige samenwerkingsverband tussen FHML en azM wordt omgezet in een geïntegreerd UMC waarbij FHML-medewerkers naar het ziekenhuis overgaan, is dat FHML-medewerkers meer salaris krijgen: de loonstijging in de cao van de UMC’s was dit jaar hoger dan die van de universitaire cao. Het nadeel is dat de academische vrijheid kan worden ingeperkt. Het azM kan er bezwaar tegen hebben dat onderzoekers kennis delen met concurrerende ziekenhuizen. Omgekeerd zullen andere ziekenhuizen terughoudender zijn informatie met onderzoekers te delen als ze denken dat dit ook bij het azM terechtkomt. Iets onaardigs zeggen over het azM mag dan niet meer. Bovendien ziet de buitenwereld een ziekenhuismedewerker als minder onpartijdig en onafhankelijk dan een universitaire hoogleraar.

Jurisprudentie

Zonder slag of stoot zal een overgang van FHML medewerkers naar het azM niet gaan. Mijn collega Wynand van de Ven van de Erasmus Universiteit wist via de rechter af te dwingen dat hij niet in dienst kwam van het Rotterdamse ziekenhuis. Deze jurisprudentie maakt het moeilijk om UM-medewerkers te verplichten om over te stappen naar het UMC.

Zwaard van Damocles

Universiteit en azM hebben elk hun eigen sores. De laatste moet zijn positie als topreferent ziekenhuis - zeer specialistische zorg voor patiënten met moeilijk te behandelen aandoeningen, moeilijk vast te stellen diagnoses of zeldzame ziekten - zien te versterken. De UM hangt een eigen zwaard van Damocles boven het hoofd: een beperking van de toestroom van buitenlandse studenten. Twee problemen die veel aandacht vragen, maar door een fusie niet worden opgelost. Een fusie die energie opslokt waardoor minder tijd naar de echte problemen gaat.

Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie en hoogleraar evidence based education

Auteur: Redactie

Foto: archief Wim Groot

Tags: wimgroot,fusie,ziekenhuis,azm,um,instroom buitenlandse studenten

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.