Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Even geen bestuursbeurzen voor Vindicat

NEDERLAND. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool schorten de bestuursbeurzen voor studentenvereniging Vindicat op. “Vindicat moet meer dan ooit aantonen dat het onacceptabel gedrag wil voorkomen.”

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er zondagavond is gebeurd in een Gronings sushirestaurant. Maar volgens het Groningse weblog Sikkom plasten de leden tegen de muur, gooiden ze glazen stuk en stalen ze enkele flessen wijn.

Het restaurant probeerde het voorval te sussen en ook Vindicat wuifde de kritiek weg. Maar gisteravond werd bekend dat de politie toch een onderzoek instelt. Het is voor de Hanzehogeschool en de RUG reden om de teugels bij de studentenvereniging strakker aan te halen.

De gebeurtenissen stroken niet met de eerder opgestelde gedragscode en de gewenste cultuurverandering binnen de studentenvereniging, laten de onderwijsinstellingen in een gezamenlijk persbericht weten. Daarom is de uitbetaling van de bestuursbeurzen voor dit studiejaar opgeschort. Alleen als de studenten niets meer fout doen, krijgen ze het geld alsnog.

Vindicat moet dit jaar aan “enkele strikte voorwaarden” voldoen, wil ze in de toekomst nog aanspraak kunnen maken op het geld. Lukt dat niet, dan zou het de vereniging ruim dertigduizend euro aan bestuursbeurzen kunnen kosten.

“Wij willen het accreditatieproces van Vindicat en de dialoog hierover in ieder geval voortzetten”, aldus rector magnificus Elmer Sterken van de RUG. “Vindicat moet wel meer dan ooit aantonen dat ze onacceptabel gedrag van leden wil voorkomen en veel energie wil steken in het benodigde cultuurveranderingsproces.”

 

HOP, Irene Schoenmacker

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: