Jonger

Medewerkerscolumn

06-11-2018

We hadden al even niks meer van hem gehoord, maar dat maakt hij helemaal goed met zijn nieuwste actie: Emile Ratelband is naar de rechter gestapt om zijn geboortejaar met 20 jaar te vervroegen. Hij ‘lijdt’ onder zijn echte leeftijd en voelt zich al heel lang 20-25 jaar jonger dan zijn officiële leeftijd, aldus het AD van 5 november 2018.
Volgens Ratelband is het de hoogste tijd dat, na naams- en geslachtsverandering, ook het geboortejaar aangepast kan worden.
Ik probeer me voor te stellen wat dat voor gevolgen heeft. Ratelband, geboren in 1949, zou ineens een hippiekind uit 1969 worden. Zijn jongere broers en zussen worden zomaar vele jaren ouder dan hij. Schooldiploma’s uit de periode 1949-1969 zijn van geen waarde meer, want hij bestond nog niet. Twintig levensjaren verdwijnen met een pennenstreek.
Wég AOW en pensioen; hij moet nog flink wat jaartjes aan de bak als ‘bewustzijnsverruimer’. Gelukkig is dat een monopoliepositie, dus zijn inkomen is gegarandeerd.
De arme Arnhemse rechter die zich met deze absurde zaak moet gaan bezighouden! Het wijzigen van de geboortedatum is bij wet verboden en er bestaat geen jurisprudentie op dit vlak. Alsof de rechterlijke macht in Nederland dezer dagen niets belangrijkers te doen heeft. Pure tijdsverspilling.
De Time Machine van Emile. Als hij werkt, zouden er dan meer liefhebbers volgen? Het lijkt me wel iets voor Trump. Met een beetje geluk, ziet deze laatste er overigens bij het verschijnen van deze Observant 20 jaar ouder uit dankzij de ‘midterm’ uitslagen.
Zou Ratelband er nou echt niet eventjes bij hebben stilgestaan dat het een voorrecht is zijn huidige leeftijd te bereiken, dat duizenden kinderen en volwassenen in Jemen er alles voor zouden geven om 69 jaar te mogen worden? Dat de oncologie-afdelingen van ziekenhuizen vol liggen met mensen die elke dag leven tussen en hoop en vrees, en die weinig begrip zullen hebben voor het ‘lijden’ van Emile?
Ik zou de rechter willen adviseren akkoord te gaan op één voorwaarde: Ratelbands geboortejaar wordt 2006. Want met deze zaak heeft hij bewezen over een puberbrein te beschikken.

Tsjakka!

Ellen Krijnen, senior advisor Marketing and Recruitment

Jonger
EllenKrijnen
Auteur: Redactie
Categoriëen: nieuws_boven
Tags: ellen

Reacties

willem k

Leuk hoor, lang geleden dat ik "Tsjakka" heb gehoord.

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.