Eerste voorgefabriceerde units voor studenten aangekomen

04-06-2020

MAASTRICHT. In Randwyck zijn dinsdag de eerste voorgefabriceerde studentenwoningen gearriveerd. Ze moeten nog worden ingericht en aangesloten op water en elektriciteit. Over twee maanden, vanaf augustus, kunnen op het terrein van de oude sporthal 252 studenten terecht.

Na jaren ligt een deel van het terrein tegenover het ziekenhuis niet meer braak. Er komen woningen voor studenten. In totaal 252, verdeeld over drie etages. Ooit waren er hier plannen voor een grote campus, de Calatrava-campus, met huisvesting en sportmogelijkheden voor studenten. In 2009 werd het project van woningstichting Servatius, de gemeente en de Universiteit Maastricht stopgezet vanwege uit de hand gelopen kosten. Het terrein was in de tussentijd wel al schoongeveegd; de oude sporthal van de Universiteit Maastricht moest het veld ruimen.

Al in 2018 werden er pogingen gedaan om ‘containerwoningen’ naar dit terrein in Randwyck te halen, vanwege de prangende vraag naar betaalbare studentenhuisvesting, maar het plan was destijds niet haalbaar. Nu dus wel. Containerwoningen zijn het niet, zegt een woordvoerder van fabrikant C3 Living, onderdeel van de maatschappelijke onderneming Rendiz uit Panningen. Het gaat om nieuwe voorgefabriceerde appartementen met eigen voorzieningen. De units worden er voor tien jaar neergezet. Studentenhuisvesting Maastricht (niet te verwarren met Stichting Studentenhuisvesting, SSH) zorgt voor de verhuur. Een huurprijs is nog niet bekend.

De komende zes jaar houdt de gemeente Maastricht rekening met een totale groei van 2900 woningen voor studenten. Vooral Randwyck wordt als aantrekkelijke locatie gezien, dichtbij de Health Campus. Onlangs maakte de gemeente Maastricht bekend dat het leegstaande postkantoor aan het Duboisdomein wellicht gesloopt en vervangen wordt door vijfhonderd zelfstandige studentenwoningen. Het stadsbestuur heeft daarvoor een intentieovereenkomst gesloten met ontwikkelaar Urban Developers uit Groningen.

Eerste voorgefabriceerde units voor studenten aangekomen
randwyck
Auteur: Wendy Degens

Joey Roberts

Categoriëen: Nieuws,
Tags: student&stad,studentenhuisvesting,containerwoningen,randwyck,studentenwoningen,units,calatrava

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.