Pedel Len Cuppens krijgt UM Medallion of Honour

Pedel Len Cuppens krijgt UM Medallion of Honour

Na 28 jaar neemt Cuppens in november afscheid

06-09-2021

MAASTRICHT. Vijfduizend promovendi leidde ze naar de verdediging van hun proefschrift. Na 28 jaar neemt Len Cuppens eind november afscheid van het Bureau Academische Zittingen en de Universiteit Maastricht. Voor haar werk kreeg ze maandag tijdens de opening van het academisch jaar de UM Medallion of Honour.

Cuppens is als pedel het gezicht van het Bureau Academische Zittingen. Tijdens ceremonies als de opening van het academisch jaar en de dies natalis loopt ze voorop bij de cortège. Maar haar belangrijkste taak is het begeleiden van promovendi. “Met sommige promovendi heb je heel veel contact; dan raak je erg betrokken”, vertelde ze een aantal jaren geleden aan de universiteitswebsite.  “De dag zelf is voor hen heel spannend, dus je probeert ze altijd op hun gemak te stellen. Je bent een vraagbaak voor alles wat met promoties te maken heeft en als alles dan goed verlopen is, is dat de kroon op je werk.”

De UM Medallion of Honour is een onderscheiding voor medewerkers van de Universiteit Maastricht die met hun dagelijkse werkzaamheden van grote betekenis zijn (geweest) voor de naamsbekendheid, de reputatie of de ontwikkeling van de universiteit.

Auteur: Cleo Freriks

Still: opening academisch jaar 2021

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: opening academisch jaar 2021,UM Medallion of Honour

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.