Plan: renovatie oud proefdiercentrum

Plan: renovatie oud proefdiercentrum

Nieuwbouw in ijskast

15-09-2021 · Nieuws

MAASTRICHT. Het biomedisch centrum (BMC), de nieuwe proefdiervoorziening die dit jaar klaar zou zijn, komt er voorlopig niet. De prijs die de bouwbedrijven en installatietechnici vragen is dermate hoog dat het college van bestuur een andere optie gaat onderzoeken: renovatie van het huidige proefdiercentrum in het pand aan de Universiteitssingel 50.

Al tien jaar wordt de komst van een nieuw proefdiercentrum aangekondigd: een moderne faciliteit, op de hoek van de Universiteitssingel en Oxfordlaan. De bouwvergunning is al lang rond, maar er is nog geen schop in de grond gezet. Er zijn geschikte bedrijven uitgekozen, er is veel onderhandeld door het college van bestuur en de bestuurders van de faculteit Health, Medicine and Life sciences, maar tot een doorbraak is het niet gekomen. De prijs is te hoog, zegt Ronald Wilmes, hoofd vastgoed. Hoger dan de tot nu toe altijd genoemde investering van 22 miljoen, bevestigt hij.

Exacte bedragen wil hij niet noemen, maar duidelijk is dat nu ook andere opties worden bekeken, “om zo een goede afweging te maken”. Een van die opties is de verbouwing van het bestaande proefdiercentrum. Dat is al jaren verouderd. Andreas Teubner, directeur van de proefdiervoorziening, lichtte vorig jaar aan Observant toe dat ‘verouderd’ echter niet betekent dat niet aan alle wettelijke en wetenschappelijke eisen wordt voldaan. Hoe het renovatieplan eruit gaat zien, of het überhaupt mogelijk is om het proefdiercentrum aan de Uns 50 te verbouwen: dat wordt momenteel onderzocht, zegt Wilmes.

Auteur: Wendy Degens

Foto: Joey Roberts

Tags: proefdiervoorziening,bmc,proefdiercentrum,nieuwbouw,cpv,proefdieren

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.