Tentamens juni niet in het MECC maar bij UM Sport

Tentamens juni niet in het MECC maar bij UM Sport

MECC regelt extra wifi-punten

24-03-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. De tentamens van juni zullen niet zoals gewoonlijk in het MECC plaatsvinden, maar bij UM Sport. Studenten moeten eenmalig wijken omdat kunstbeurs Tefaf vanwege corona is verschoven.

Verplicht om te verplaatsen is de Universiteit Maastricht niet, vertelde vicevoorzitter van het college van bestuur Nick Bos begin februari aan de universiteitsraad. Er is een contract en “contract is contract, maar het MECC is al jaren een gewaardeerde partner van de UM.”

De UM en het MECC gingen dus samen op zoek naar een oplossing, waarbij het MECC alle kosten zou dragen. Zelfs als er bussen ingezet zouden moeten worden. Dat laatste is niet nodig; het sportcentrum ligt op steenworpafstand van het MECC. Ook zijn er bij UM Sport genoeg sanitaire voorzieningen aanwezig. Toch is er een aantal obstakels te overwinnen. 

Zo zijn er op dit moment niet genoeg wifi-punten in de sporthallen voor alle Chromebooks die studenten voor hun tentamens gebruiken, vertelt Margriet Schreuders, directeur van het studentenservicecentrum. “Daar hebben we er meer van nodig. Het MECC gaat dit regelen.”

Om ervoor te zorgen dat het sportcentrum niet een aantal dagen volledig dicht hoeft, worden elke dag na de tentamens alle tafels en stoelen uit de sporthallen gehaald, zegt Schreuders. De leden van UM Sport krijgen een proportioneel deel van hun lidmaatschapsgeld terug. Het MECC gaat ook deze kosten voor zijn rekening nemen.