Wellicht toch geen GHB in het spel bij zieke skiënde studenten

Wellicht toch geen GHB in het spel bij zieke skiënde studenten

Toch te veel gedronken?

05-04-2022 · Nieuws

MAASTRICHT. Er is geen GHB aangetroffen in het bloed van drie Nederlandse studenten die in maart onwel werden in Franse skidorp Risoul, meldt RTL Nieuws. Wel veel alcohol. Hebben de studentenwintersporters dan toch ‘gewoon’ te veel gedronken?

Verschillende Nederlandse studentenverenigingen vertrokken in maart naar Risoul voor een weekje wintersport, waaronder de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex. Zo’n twintig studenten werden onwel tijdens de après-ski. Ze zakten door hun benen, begonnen te trillen, rolden met hun ogen, hadden geheugenverlies. Het overkwam ook drie leden van Circumflex. Zij gingen niet naar het ziekenhuis voor bloed- en urineonderzoek.

Al snel deden verhalen over drogeren de ronde. Een aantal oudere, verdacht uitziende mannen dat niets dronk en niet danste hield zich op in de enige uitgaansgelegenheid van het Franse ski-oord. Een paar studenten uit Leiden zagen zelfs dat ze ”flesjes met bruin spul erin” bij zich hadden.

De eerste uitslagen van het bloedonderzoek van een drietal studenten dat zich wel liet testen toont nu dus aan dat er geen GHB in het bloed zat. Wel een grote hoeveelheid alcohol. Dat meldt het Franse Openbaar Ministerie. Is drogering dan helemaal van de baan? Nee, alleen GHB is uitgesloten. Of er andere drugs zoals cocaïne, cannabis of heroïne in het bloed aanwezig waren, wordt nog onderzocht. Die uitslagen komen later.

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Alexandr Podvalny via Pexels

Tags: Circumflex,wintersport,gedrogeerd

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.