Eindelijk weer een studentcolumnist in Observant

Eindelijk weer een studentcolumnist in Observant

Maar eerst de zomer. Ik wens u een mooie tijd toe!

16-06-2022 · Redactioneel

Ze was kletsnat geregend. En dat op weg naar een sollicitatiegesprek. Een theedoek uit ons keukentje diende als handdoek, haar natte jas kreeg een eigen stoel om uit te druipen. Toen er een kopje koffie was gezet en het officiële gesprek met deze potentiële studentcolumnist nog moest beginnen was de toon al gezet. Tegenover ons zat een enthousiaste student die kan schrijven en dat ‘ambacht’ ook heel serieus neemt. Ze is er dagelijks mee bezig. Deadlines? Dat gaat lukken, klonk het opgewekt. Dertig columns of gedichten met steeds een ander onderwerp? Ja, ook daar ziet ze geen problemen.

Het personeelsfeest vorige week, dat na wat regen sfeervol eindigde in de volle zon op het Tapijnterrein, kondigde het al aan: de zomervakantie is in aantocht. En dus zijn we volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe academische jaar. Na een aantal barre coronajaren wilden we dolgraag weer een studentcolumnist in Observant. En dat lijkt te gaan lukken. Puck Füsers, student aan het University College én de winnares van de jaarlijkse landelijke schrijfwedstrijd Write Now met haar gedichtenreeks Wat je niet weg kunt klikken, gaat de honneurs op de Nederlandse pagina’s waarnemen. Onze zoektocht naar een Engelstalige studentcolumnist is nog niet helemaal rond, maar ook dat ziet er gunstig uit. Daarnaast hebben we weer tal van stafleden weten te strikken voor de wekelijkse wisselcolumn. 

De serie over ‘de stijl van de Maastrichtse leider’ komt in september niet meer terug. Daarvoor in de plaats staat er wekelijks een student centraal die vertelt over zijn kamer – hoe kom je daaraan in deze tijden van een enorm krappe kamermarkt, en wat betaal je – en vooral over zichzelf: dromen, roots, de hobbels in het leven en nog veel meer.

We zien er naar uit. Maar eerst de zomer. Ik wens u een mooie tijd toe, met veel lege plekken in de agenda en tijd om na te denken, of nog liever, tijd om even nergens aan te denken.

Auteur: Riki Janssen

Foto: Shutterstock

Categoriëen: Columns en opinie
Tags: zomer,columnist,studentcolumnist,puck

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.