In Memoriam Nicolette Siep

In Memoriam Nicolette Siep

06-02-2023 · In memoriam

Afgelopen dinsdag is onze lieve collega Nicolette Siep op 43-jarige leeftijd overleden.  

Nicolettes werkende leven heeft zich grotendeels aan de UM afgespeeld. Na het afronden van haar studie Psychologie is Nicolette jarenlang onderzoeker geweest bij de Faculty of Psychology & Neuroscience. In 2010 promoveerde zij op het gebied van eetstoornissen. Als fMRI deskundige bleef Nicolette nog 6 jaar als postdoctoraal onderzoeker werkzaam bij FPN, waar zij o.a. onderzoek deed naar borderline persoonlijkheidsstoornis, depressiviteit, antisociale persoonlijkheidsstoornis, en alcoholverslaving. Na een kort uitstapje kwam Nicolette in 2020 terug naar de UM, dit keer niet als onderzoeker maar als wetenschappelijk informatiespecialist bij de universiteitsbibliotheek. In deze rol werkte ze nauw samen met FPN, de faculteit waar haar hart lag.  

Nicolette was een kritische en bevlogen collega, eigenzinnig ook en soms ondeugend met een heel eigen gevoel voor humor. Met haar scherpe analyses en gepassioneerde inzet heeft ze in korte tijd veel voor elkaar gekregen binnen de UB. Haar netwerk binnen FPN en haar unieke insider perspectief maakte dat zij goed aanvoelde hoe de behoeftes op het gebied van collectie en informatievaardighedenonderwijs het beste ingestoken konden worden. Ook heeft ze zich hard gemaakt voor het verder professionaliseren van de onderzoekssupport op het gebied van systematic literature reviews. Veel van Nicolettes werk bij de UB vond achter de schermen plaats, maar plaveide de weg voor een betere dienstverlening.  

Lieve Nicolette, we zullen jou en je enthousiasme, eigenwijsheid en kritische blik nog lang missen. We wensen je dochters, ouders en overige naasten heel veel sterkte met dit verlies.  

De collega's van de UB

Auteur: Redactie
Categoriëen: Mensen, IM

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.