Geen INKOM-activiteiten, wel Dries Roelvink en oesters

Geen INKOM-activiteiten, wel Dries Roelvink en oesters

Voor Tragos zijn eigen feesten dit jaar extra relevant

24-08-2023 · Reportage

Ergens in de menigte klapt er nog een paraplu open, maar de meeste aanwezigen negeren de dikke regendruppels. Ze dansen vrolijk verder op het plein voor de sociëteit van studentenvereniging Tragos, waar deze donderdagmiddag een feest plaatsvindt met het thema ‘Chique’. Daarbij kan een oesterbar, rosé (“in plaats van witte wijn”) en een optreden van Dries Roelvink uiteraard niet ontbreken.

Het is niet de enige plek in de stad waar de voetjes van de vloer gaan. Net als andere jaren hebben studentenverenigingen eigen programma’s op poten gezet, parallel aan dat van de INKOM. Wie deze regenachtige middag geen zin heeft in de ‘officiële’ programmaonderdelen – zwemmen in het Geusseltbad en een picknick – kan bijvoorbeeld ook terecht op het terras van Koko, de Tropical Thursday van Saurus of het (Circumfl)Ex On The Beach-feest in de tuin van Circumflex.

Voor Tragos is dat eigen programma dit jaar extra relevant. Op officiële INKOM-activiteiten is de vereniging niet welkom – een sanctie van de universiteit na misdragingen tijdens de ontgroening vorig jaar. En het bereiken van potentiële nieuwe leden gaat een stuk lastiger zonder een stand op de infomarkt of een plekje op het podium tijdens de cantus, verzucht voorzitter Thijmen Vermeer, terwijl hij over de feestende meute uitkijkt. Daarin zijn vooral mensen met witte Tragos-hemden te zien. “Maar dat is normaal: er zijn altijd meer eigen leden dan INKOM-deelnemers aanwezig.”

Wat doet de vereniging dit jaar om toch de aandacht te trekken van eerstejaars? Zijn er meer feesten? “Dat niet per se, maar we pakken wel groter uit dan andere jaren”, zegt Vermeer. Zo is er voor het eerst een podium opgebouwd en is het programma aantrekkelijk gemaakt door bekende artiesten te boeken. “Vandaag dus Dries Roelvink, en afgelopen dinsdag was bijvoorbeeld rapper Yes-R hier. Ook zetten we veel meer in op promotie via sociale media.”

Of het werkt? Dat moet na afloop van de introductieweek blijken uit het aantal nieuwe inschrijvingen. “Maar het aantal bezoekers lijkt deze week in elk geval niet minder te zijn dan voorgaande jaren.”

Foto: Observant

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: inkom2023,tragos,vereniging,circumflex,koko,saurus,feest.studenten

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.