UM-bestuursgebouw Minderbroedersberg beklad

Universiteit doet aangifte

09-11-2023 · Nieuws

MAASTRICHT. “Free Palestine” en “Stop genocide”: bij de hoofdingang van het UM-bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg bleken vanochtend pro-Palestijnse leuzen op de muur en de deurmat te zijn aangebracht. Op de deur waren posters geplakt met foto’s van inwoners van de Palestijnse gebieden: “Murdered by Israel”, stond erboven. De leuzen en posters zijn in de loop van de ochtend verwijderd.

De UM weet niet wie ze heeft aangebracht of wat het doel van de actie was, laat woordvoerder Koen Augustijn desgevraagd weten. De universiteit heeft, zoals gebruikelijk bij schade of vandalisme, aangifte gedaan bij de politie, voegt hij toe.

Vorige maand werden al soortgelijke bekladdingen aangebracht op de traptreden voor de ingang van University College Maastricht (UCM) en op een gebouw tegenover de ingang van de rechtenfaculteit. Vorige week werd het UCM bezet door studenten en mensen van buiten. Ook doken onlangs pro-Palestijnse posters op in universiteitsgebouwen.

Een van de eisen van de ‘bezetters’: een verklaring waarin de universiteit het Israëlisch optreden in Gaza veroordeelt. Collegevoorzitter Rianne Letschert werd daar eerder in een vergadering van de universiteitsraad al naar gevraagd. Zij antwoordde dat een statement geen recht kan doen aan alle nuances en dat de dialoog over het conflict in de faculteiten gevoerd moet worden.

Gevraagd of het bestuur na de ophef van de afgelopen week alsnog overweegt met een statement te komen, antwoordt Augustijn: “Het college van bestuur zal zeker nog terugkomen op het onderwerp. Daarbij zullen we steeds het belang van de gehele UM-gemeenschap voor ogen houden.”

Foto's: Observant

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: bekladding,israel,palestina,gaza,bestuursgebouw,mbb,berg,minderbroedersberg,cvb

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.