"Supermooi": UM-medewerkersprijs voor Kevin Fuchs

Kevin Fuchs (midden) in gesprek met collega's tijdens de nieuwjaarsborrel in Centre Ceramique

"Supermooi": UM-medewerkersprijs voor Kevin Fuchs

Nieuwjaarsborrel Universiteit Maastricht in Centre Ceramique

09-01-2024 · Nieuws

MAASTRICHT. Hij had een toespraak van twintig minuten mogen houden, grapte hij, maar Kevin Fuchs hield het tijdens de uitreiking van de UM-medewerkersprijs bij een dankjewel aan zijn collega’s die hem nomineerden: “Ik ben vereerd. Gelukkig nieuwjaar!” Fuchs kreeg de prijs – bloemen, een oorkonde en een dinerbon – maandag tijdens de nieuwjaarsborrel van de Universiteit Maastricht in Centre Ceramique.

Fuchs is field study-coördinator van de bachelor Global Studies, maar volgens zijn collega’s doet die officiële titel geen recht “aan hoe essentieel zijn rol is” binnen het bachelorprogramma. In hun lovende nominatiebrief schrijven ze te hopen dat de prijs “deze exceptionele collega en docent zal laten zien dat zijn potentieel gezien en gewaardeerd wordt”.

En die exceptionele collega zelf? Die houdt het er tegenover Observant uiterst bescheiden op dat hij zelf iemand anders genomineerd zou hebben. De complimenten van zijn collega’s vindt hij “supermooi” en “het is leuk om waardering te krijgen”, maar “ik doe mijn werk niet omdat ik een prijs wil winnen. Ik heb een passie voor onderwijs en voor de studenten. Het is mooi om hen te zien groeien, dat maakt me trots”.

Overigens wordt de medewerkersprijs normaal gesproken aan twee UM’ers uitgereikt. De tweede prijswinnaar koos er echter voor anoniem te blijven en de prijs niet in ontvangst te nemen, zei vicevoorzitter Nick Bos van het college van bestuur.

Foto: Joey Roberts

Tags: Medewerkersprijs,Nieuwjaarsborrel,Centre Ceramique,Kevin Fuchs

Reacties

Wiel Friedrichs

Oud voorzitter fnv Limburg

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.