Ook Maastricht doet mee aan nationale walk-out

Ook Maastricht doet mee aan nationale walk-out

Ruim honderd studenten en stafleden

13-05-2024 · Nieuws

MAASTRICHT. Ruim honderd studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht hebben zich bij de Minderbroedersberg verzameld voor de nationale walk-out. 

In heel Nederland verlaten deze ochtend docenten en studenten de collegebanken om hun steun te betuigen aan het pro-Palestijnse protest en te demonstreren tegen politiegeweld. Aanleiding is de ontruiming van pro-Palestijnse bezettingen van universiteitsgebouwen aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. 

Bij de Faculty of Arts and Social Sciences is een tentenkamp opgericht.

 

Auteur: Redactie

Foto: Observant

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: palestina,israël,betogingen,protest,demonstratie,gaza,nationale walk-out

Reacties

Nico Rasters

Van een onduidelijke "demonstratie" voor/tegen geen idee gaat het nu naar een demonstratie tegen het "politiegeweld". En zo wordt de aandacht steeds verder weg gekaapt van de eigenlijke crisis. Stel dat alle eisen van de "demonstranten" waren ingewilligd. Alle banden met Israelische organisaties zijn dan verbroken. Dat is in ieder geval het einde van een dialoog. Zijn we dan dichter bij een staakt het vuren? Zinloos virtue signalling. Had bij de verkiezingen maar op een partij gestemd die tegen oorlog is.

De welles-nietes discussie over genocide gaat ook nergens over. Het Internationaal Strafhof kan toch niks, en de slachtoffers zijn er niet minder dood om als het geen genocide is.

Als je als demonstrant wat sympathie wil kweken dan zou ik de stoeptegels laten liggen, en met een Nederlandse vlag zwaaien. En voor het ministerie van Buitenlandse Zaken gaan staan i.p.v. een universiteit slopen.

Ik ben veel meer onder de indruk van het Joodse tegengeluid. Mensen die de Holocaust hebben overleefd, en de "Never Again" slogan nu uitspreken tegen de Israëlische overheid.

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.